Cilic boekt zege op masterstoernooi Shanghai

Peterselieman

Marin Cilic heeft dinsdag de achtste finales van het masterstoernooi in Shanghai bereikt. De als tiende geplaatste Kroaat ontdeed zich in twee sets van de Slowaak Martin Klizan: 7-5 en 6-1. Zijn volgende opponent is de Argentijn Juan Mónaco of de Spanjaard Fernando Verdasco.

De Amerikaan John Isner (8) boekte dankzij een zwaarbevochten zege op de Zuid-Afrikaan Kevin Anderson eveneens een ticket naar de laatste zestien. In het duel tussen de servicekanonnen viel geen enkele break te noteren. Samen waren beide spelers goed voor 45 aces. Isner trok uiteindelijk aan het langste eind en won in drie tiebreaks: 7-6 (3), 6-7 (8) en 7-6 (7).

Andere reekshoofden die dinsdag in actie kwamen in de Chinese metropool speelden nu pas hun openingspartij. De Canadees Milos Raonic (12) won met 7-5 en 6-3 van de Australische qualifier Marinko Matosevic. De als dertiende ingeschaalde Zwitser Stanislas Wawrinka mag een ronde verder ten koste van de Spanjaard Albert Ramos: 7-6 (1) en 7-6 (5).

Twee andere geplaatste spelers bereikten ook zonder moeite de tweede ronde. De Japanner Kei Nishikori (14), zondag winnaar in eigen land van het ATP-toernooi van Tokyo versloeg met 6-2 en 6-4 de thuispelende Di Wu. Gilles Simon (15) won zijn openingspartij dankzij een 6-4 en 6-2 zege op de Oostenrijker Jürgen Melzer.


Cilic boekt zege op masterstoernooi Sjanghai (Foto: Novum)