Emanuelson: "Geen fijne fase bij Milan"

Niels (DerMeister)

Urby Emanuelson is blij dat hij zich weer kon melden bij Oranje. Bij AC Milan is de sfeer namelijk wel eens beter geweest. Zeker na de 1-0 nederlaag van zondag tegen Inter.

Milan is het seizoen slecht begonnen. Met pas zeven punten uit evenveel wedstrijden is de ploeg van Massimiliano Allegri terug te vinden op de twaalfe plaats in de Serie A. "Ik sla de ranglijst tegenwoordig over in de kranten", aldus Emanuelson tegen Spits.

"In de Champions League boekten we een zege op Zenit Sint-Petersburg en iedereen merkte dat de groep groeiende is", vervolgt Emanuelson. "Maar dan verlies je van Inter en krijg je al het gezeik weer over je heen."

"Nee, het is geen fijne fase waar we in zitten. Daarom is het wel lekker om even weg te zijn uit Italië. Als deze interlands erop zitten, krijgen we weer een moeilijke periode bij Milan."

Bij Milan wordt Emanuelson gebruikt als aanvallende middenvelder. In het shirt van Oranje staat hij open voor een verdedigende rol. "Ik speel nu liever op het middenveld, dat weet iedereen. Maar op zich heb ik er geen probleem mee als de bondscoach nu van me vraagt als linksback te gaan spelen. De linksbackpositie blijft me maar achtervolgen."