Vermeer: "Ik wist dat mijn kans zou komen"

Niels (DerMeister)

Kenneth Vermeer hoorde vorige week tot zijn verbazing dat hij door bondscoach Louis van Gaal was opgeroepen voor Oranje. De doelman van Ajax is één van de drie debutanten in de selectie.

Vermeer moest lang wachten op zijn debuut in de selectie, maar zorgen heeft de doelman zich nooit gemaakt. In aanloop naar het EK werd Jasper Cillessen, bij Ajax achter Vermeer de tweede doelman, wel al eens opgeroepen voor een stage bij Oranje.

"Ik had wel van alles kunnen gaan roepen, maar dat heeft totaal geen zin. Ik wist dat ik vanzelf wel een keertje zou worden opgeroepen voor het Nederlands elftal. Ik wist dat mijn kans zou komen als ik zou blijven presteren", aldus Vermeer.

Nu Vermeer geselecteerd is, is er geen reden voor een groot feest. "Toen het eenmaal zover was, bleef ik rustig. Ik was wel blij, maar zo ben ik gewoon. De mooiste felicitatie kreeg ik van mijn oma. Sinds mijn moeder een jaar of vijf geleden naar Suriname is verhuisd, heb ik een heel goede band met mijn oma. Dat ze mij belde om me te feliciteren met de selectie deed me goed", besloot Vermeer.