Dominicali: "Ferrari moet aanpak aanpassen"

Peterselieman

Ferrari-teambaas Stefano Domenicali wil dat Ferrari na de dramatisch verlopen race in Japan haar aanpak verandert. Fernando Alonso kwam afgelopen zondag op Suzuka niet verder dan de eerste bocht, terwijl regerend wereldkampioen Sebastian Vettel won. De Duitser staat nu in de titelstrijd op vier punten van Alonso.

Red Bull en McLaren hebben hun bolides gedurende het seizoen sneller gemaakt, terwijl Ferrari is blijven steken. Domenicali roept de Italianen op om rustig te blijven. "We zitten met de situatie dat we in Japan geen punten gescoord hebben, dat is een andere situatie. Als een van de anderen een probleem heeft dan moeten wij er zijn en meer punten scoren. We moeten de aanpak veranderen, want het racevoordeel is er niet meer. We hebben de strijd om de titel nog steeds in onze handen."

Domenicali is na de race in Japan naar Maranello afgereisd om het team aan te sporen. Hij weet dat Ferrari de bolide in de afgelopen maanden doorontwikkeld heeft, maar dat McLaren en Red Bull met betere updates op de proppen kwamen. Dit is een achterstand die de Italianen in moeten lopen.