Verheijen stopt bij Armeense voetbalbond

Peterselieman

Raymond Verheijen is opgestapt als assistent-bondscoach van Armenië. De Amsterdammer stopt om persoonlijke redenen, meldt hij op Twitter. Verheijen was sinds begin mei in dienst van de Armeense voetbalbond, waar hij als rechterhand optrad van bondscoach Vardan Minasyan. Hij had nog een contract tot en met het WK van 2014.

De inspanningsfysioloog was eerder assistent-trainer van Wales, maar nam daar in februari ontslag. Verheijen maakte als fysiotherapeut diverse EK's en WK's mee. Zo maakte hij deel uit van de staf van Frank Rijkaard tijdens het EK van 2000 in Nederland. Onder Guus Hiddink, toen bondscoach van Zuid-Korea, maakte hij daarna het WK van 2002 mee.

Na het WK in Japan en Zuid-Korea trad hij weer in dienst van de KNVB, waar hij toetrad tot de staf van Dick Advocaat gedurende het EK van 2004 in Portugal. Na dat toernooi trok hij met Advocaat opnieuw naar Zuid-Korea voor het WK van 2006 in Duitsland. Samen met opnieuw Guus Hiddink ging hij daarna aan de slag in Rusland waar hij tot na het EK van 2008 werkzaam was.

Bij het afgelopen EK in Polen en Oekraïne riep Advocaat met Rusland opnieuw tijdelijk de hulp in van Verheijen. Wat hij nu gaat doen is nog onduidelijk.