[Serie A] Late goal Marchisio bezorgt Juventus zege

Peterselieman

Een late treffer van Claudio Marchisio heeft Juventus zondag in de Serie A voor puntenverlies behoed. De Italiaans international maakte in de uitwedstrijd bij Siena vijf minuten voor tijd de winnende treffer: 1-2. Andrea Pirlo had Juve al eerder in de wedstrijd op voorsprong gezet, maar vlak voor rust zorgde Emanuele Calaiao voor de gelijkmaker.

Door de zege handhaaft Juventus zich aan kop van de Italiaanse competitie. Zonder de geschorste coach Antonio Conte verzamelde de landskampioen negentien punten uit zeven wedstrijden. Concurrent Napoli kan later op de dag weer langszij komen als het de thuiswedstrijd tegen Udinese winnend afsluit.

Lazio kwam voor de vijfde maal dit seizoen tot competitiewinst. De Romeinen wonnen met 3-0 bij Pescara. De eindstand was al bij rust bereikt door goals van Miroslav Klose (2) en Hernanes. Lazio heeft vier punten achterstand op koploper Juventus.

Mounir El Hamdaoui was invaller in de 1-0 thuiszege van Fiorentina op Bologna. De voormalig Ajacied betrad na 64 minuten het veld. Seizoensrevelatie Stevan Jovetic had toen al de enige treffer van de wedstrijd achter zijn naam staan. Door de zege stijgt de club uit Florence naar de zesde plaats, met elf punten uit zeven duels. Bologna staat met vier punten minder twaalfde.

Maarten Stekelenburg heeft met AS Roma de eerste thuisoverwinning van het seizoen geboekt. De Nederlandse keeper verdedigde het doel van de Romeinen, die in Stadio Olimpico met 2-0 te sterk waren voor Atalanta. Erik Lamela maakte na een halfuur spelen de openingstreffer. Voormalig Heerenveen-speler Michael Bradley verdubbelde na rust de score.


Late goal Marchisio bezorgt Juventus zege bij Siena (Foto: Novum)