Eindstand Alpe d'HuZes ruim 32 miljoen euro

anoniem_22072019025900

Alpe d'HuZes heeft dit jaar ruim 32 miljoen euro opgebracht. Dat deelde voorzitter Johan van der Waal zondagmiddag mee tijdens de slotbijeenkomst in Amsterdam. Vorig jaar bleef de teller steken bij twintig miljoen euro.

Nadat ruim achtduizend deelnemers op 6 en 7 juni de Alpe d'Huez tot zes keer fietsend of lopend hadden bedwongen, liet de organisatie al weten dat bijna 28,5 miljoen bijeen was gesport voor kankeronderzoek en de strijd tegen de slopende ziekte. Dat blijkt nu nog bijna vier miljoen meer te zijn.

Het precieze eindbedrag is 32.231.747 miljoen euro. "Het is een absurd bedrag, zeker in deze tijden", zei van der Waal in de Heineken Music Hall. "Maar kanker trekt zich niets aan van crises. Records zijn er om gebroken te worden."

Vanwege de grote belangstelling spreidde de organisatie het evenement dit jaar voor het eerst over twee dagen. Volgend jaar vindt de zevende editie van Alpe d'HuZes plaats op 5 en 6 juni. Dan organiseert de stichting ook een actie in Nederland. Onder de noemer Alpe d'HuKids gaan minimaal 660 basisscholen op 5 juni sporten en geld inzamelen. "We willen ook kinderen laten ervaren hoe het is om iets voor een ander te doen", aldus Van der Waal.

De opbrengst wordt volledig gestort in een fonds dat Alpe d'HuZes met KWF Kankerbestrijding beheert. Er blijft niets aan de strijkstok hangen, verzekert de stichting.


Eindstand Alpe d'HuZes ruim 32 miljoen euro (Foto: Novum)