Maldonado sluit vertrek bij Williams niet uit

Peterselieman

Pastor Maldonado weet nog niet zeker of hij komend seizoen voor het Formule 1-team Williams uit zal gaan komen. De Venezolaan wil graag hogerop, maar er zijn maar weinig stoeltjes bij de topteams vrij.

Maldonado wordt bij Williams gesponsord door aardoliemaatschappij PDVSA, een Venezolaans staatsbedrijf. Dit weekend worden in het land verkiezingen gehouden, wat uiteindelijk invloed kan hebben op de F1-loopbaan van Maldonado. PDVSA betaalt tussen de 25 en 35 miljoen euro aan Williams, een bedrag dat voor 31 oktober overgemaakt moet zijn wil Maldonado ook komend seizoen weer voor het team uit Grove uit mogen gaan komen.

Maldonado sprak met Autosport over het Silly Season. "Ik wil het er eigenlijk niet over hebben. Williams denkt nog na over met wie ze volgend jaar willen aantreden en het is duidelijk dat de rijdersmarkt momenteel flink in beweging is. Ik hoop dan ook dat ik een zo goed mogelijk zitje kan verkrijgen voor volgend jaar. Wat Williams betreft: het is nog te vroeg om het daar over te hebben. Het team en ik wachten namelijk altijd met spreken over volgend jaar tot later in het seizoen, zeker aangezien we ons momenteel volledig op de strijd met Force India in het kampioenschap concentreren."