Lilo & Stitch veroorzaken chaos in verwijderde scène

René (MrManiak)

Het is alweer tien jaar geleden dat de Disney-film Lilo & Stitch verscheen. Na al deze jaren is er een verwijderd segment vrijgegeven van het tweetal die een groep toeristen de stuipen op het lijf jagen.

In de film zitten er veel elementen naar het toerisme op Hawaii, variërend van Nani en David hun baan in een nagemaakt luau-restaurant tot Lilo's hobby: het fotograferen van dikke en verbrande toeristen. De scène die recentelijk is vrijgegeven is verreweg het meest kritisch  tegenover de ongewenste vakantiegangers die behoorlijk denigrerend tegen Lilo en het volk lijken te doen. Er wordt gespeculeerd dat de scène is verwijderd omdat de racistische context mogelijk tegen de borst van de blanke filmkijkers zou stoten. 

Onderstaand filmpje is niet het enige verwijderde stuk uit de film Lilo & Stitch. Na de eerste testscreenings was het overduidelijk dat er meerdere onderdelen aangepast moesten worden. Zo moest Nani beter als de zus van Lilo gepresenteerd worden (velen dachten dat zij haar moeder was) en de relatie tussen Jumba en Stitch aanpassen van buitenaardse maffialeden tot een gestoorde wetenschapper en Frankenstein-figuur. De laatste aanpassing is gedaan na de aanslagen op het World Trade Centre. In de film zou Stitch in een Boeing 747 algehele verwoesting veroorzaken in Honolulu om Lilo te redden. Dit is grotendeels verwijderd en anders ingevuld.