Van den Brom: "Respect voor Jans groot"

Niels (DerMeister)

John van den Brom is niet van plan om landgenoot Ron Jans te sparen. Anderlecht neemt het dit weekend op tegen het geplaagde Standard Luik van trainer Jans.

Anderlecht is de grote favoriet voor het duel. In recente verleden bepaalden beide clubs vaak wie kampioen van België werd. De rolverdeling is nu anders. Standard zit in een flinke dip. "Ik heb ze vorige week zien spelen tegen Kortrijk. Om eerlijk te zijn was ik niet onder de indruk", zegt Anderlecht-trainer Van den Brom voor het duel.

"Ik voel wel dat Standard-Anderlecht een klassieker blijft, zoals Ajax-Feyenoord in Nederland", aldus de oud-coach van ADO Den Haag en Vitesse tegen Belgische media. Van den Brom beseft dat de positie van Jans bij een nederlaag tegen Anderlecht nog meer gaat wankelen. De Amersfoorter zal zijn landgenoot niet sparen.

"De laatste wedstrijd van Jans? Dat zou heel jammer voor hem zijn, maar ik kan mijn spelers niet vragen om mijn vriend Jans te sparen. We werken weliswaar op een totaal andere manier, maar mijn respect voor Jans is groot", besluit Van den Brom, die met Anderlecht tweede staat. Standard is terug te vinden op de twaalfde plek.