[Bundesliga] Afellay trefzeker voor Schalke 04

Niels (DerMeister)

Ibrahim Afellay heeft zaterdag zijn eerste doelpunt voor Schalke 04 gemaakt in de Bundesliga. De Nederlandse huurling van Barcelona had daarmee een belangrijk aandeel in de 3-0 thuiszege op VfL Wolfsburg. Afellay tekende nog geen minuut na rust voor de tweede treffer van de club uit Gelsenkirchen na een fraaie steekpass van Lewis Holtby.

Schalke, dat door de zege naar de derde plaats stijgt met veertien punten, was op voorsprong gekomen via een andere oud-PSV'er. Jefferson Farfán kopte na ruim een halfuur een voorzet binnen van Christian Fuchs. Roman Neustädter gooide het duel in de 58e minuut in het slot.

Naast Afellay, die een kwartier voor tijd werd vervangen, had ook Klaas-Jan Huntelaar een basisplaats bij de ploeg van trainer Huub Stevens. Wolfsburg wordt dieper in de zorgen gedrukt. De ploeg van coach Felix Magath pakte slechts vijf punten in de eerste zeven duels en staat voorlaatste.

Bayern München is vooralsnog niet te stuiten. De nog foutloze koploper bond ook 1899 Hoffenheim aan de zegekar: 2-0. Franck Ribéry was met twee treffers de uitblinker bij de thuisploeg, waar Arjen Robben nog altijd ontbrak vanwege een spierblessure. De Rekordmeister heeft nu 21 punten, Hoffenheim staat twaalfde met zeven punten.

Rafael van der Vaart boekte met Hamburger SV een kleine overwinning bij Greuther Fürth. Heung-Min Son maakte na zeventien minuten het enige doelpunt. Van der Vaart werd kort voor tijd naar de kant gehaald. HSV bezet nu de achtste stek met tien punten, promovendus Greuther Fürth blijft hekkensluiter.

Overige uitslagen Bundesliga zaterdag:

FSV Mainz - Fortuna Düsseldorf 1-0

Freiburg - FC Nürnberg 3-0