Falcao ziet toekomst in Engeland zitten

Niels (DerMeister)

Atlético Madrid-spits Radamel Falcao wordt al langere tijd gevolgd door diverse grote clubs. De Colombiaan ziet een toekomstige overstap naar Premier League wel zitten.

Met name Chelsea wordt vaak gelinkt aan Falcao. De Champions League-winnaar van vorig seizoen zou bereid zijn om komende winterstop diep in de buidel te tasten voor Falcao. De goaltjesdief maakt al langere tijd indruk bij Atlético en is ook dit jaar op dreef. In het Europese Super Cup-duel met Chelsea scoorde hij drie keer.

De Engelse topclub zou in die wedstrijd overtuigd zijn geraakt van de kwaliteiten van Falcao. De Zuid-Amerikaan ziet een een toekomst in Engeland wel zitten. "Engeland? Op een dag zou ik er naartoe kunnen gaan", zei Falcao tegen The Times. "Ik volg de competitie al langere tijd en ik wil er ooit deel van uitmaken."

"Als kind keek ik de Engelse wedstrijden op de televisie. Toen waren er spelers als Roy Keane, Eric Cantona, Gianfranco Zola. De speler naar wie ik het meest keek was Faustino Asprilla (landgenoot, red.), toen zat hij nog bij Newcastle United. Ik denk dat ik mij zou kunnen aanpassen aan Engeland en veel doelpunten kan maken."