Keepersrotatie bij United houdt aan

Niels (DerMeister)

Manchester United-trainer Sir Alex Ferguson is voorlopig niet van plan om de keuze voor een eerste doelman te maken. David de Gea en Anders Lindegaard wisselen dit seizoen regelmatig van wacht onder de lat van The Mancunians.

De twee doelmannen zijn niet zeker van hun plaats, zegt Ferguson tegen Daily Mail. "De Gea was fantastisch tegen Cluj. Hij ontwikkelt zich, maar ik weet nog niet of ik hem zondag gebruik." De oefenmeester wijkt voorlopig niet af van zijn rotatiesysteem. "Dat heeft voor ons in de voorbije weken uitstekend gewerkt. Iedereen wil spelen, ook doelmannen, en dat begrijp ik. Maar ik wil dat beide keepers meer ervaring opdoen, daar trek ik op de lange termijn profijt van."

De Gea verloor na twee competitieduels dit seizoen zijn basisplek aan Lindegaard. Normaal gesproken zal laatstgenoemde zondag tegen Newcastle United onder de lat staan. Dat de Deen al 28 is, deert Ferguson niet. "Peter Schmeichel versterkte ons op 27-jarige leeftijd. Hij heeft het acht jaar fantastisch gedaan."