Van Gaal: "Enige verschil Real en Ajax is Ronaldo"

Frank (franklop)

De Nederlandse bondscoach Louis van Gaal zag woensdag toe hoe Ajax in de slotfase ruim ten onder ging tegen Real Madrid. Dat had volgens de trainer niet gehoeven. "Ik dacht voor de wedstrijd: Ajax kan hier wegkomen met een goede uitslag", stelde de oefenmeester tegenover De Telegraaf.

"Dat is helaas niet gelukt, maar individuele blunders lagen daaraan ten grondslag. En datzelfde geldt voor Real Madrid. Want zoals zij verdedigden bij het doelpunt van Ajax, dat was kinderspel." Van Gaal meent dat Ajax daarna meer verdiende tegen de Spaanse grootmacht. "Op dat moment was Real rijp voor de slacht. Ajax kreeg twee open kansen en Real helemaal niets. Alleen gingen die kansen er niet in. En bij Madrid later wel. Dat is het verschil. Zij hebben Ronaldo."

Ajax bleef lange tijd in de race in het Champions League-groepsfaseduel met Real Madrid. Cristiano Ronaldo en Karim Benzema zetten De Koninklijke op een 0-2 voorsprong, maar Niklas Moisander bracht na 56 minuten de spanning terug. Ronaldo maakte echter het verschil door in de slotfase kort achter elkaar twee keer te scoren.