Niet springen in Killzone HD

Roy (Royality)

Ontwikkelaar Guerilla Games heeft onlangs aangegeven dat er geen mogelkijkheid is om te springen in de game Killzone HD. Ook in de originele Killzone was er al geen functie om te springen.

Guerilla Games legt uit, in een interview met Playstation Blog, dat het springen niet bij het karakter van de game past en dat het altijd al een bewuste keuze in het ontwerp is geweest. 

"We wilden dat spelers een diepgaande, realistische ervaring hadden, en dat betekent voorkomen dat ze met bunny hopping of rocket jumping door onze wereld reizen. Zelfs toen we springen introduceerden voor de met obstakels bezaaide terreinen van Killzone 2, waren het 'gewichtige' sprongen geen perfecte bogen, maar het soort sprongen dat een zwaarbepakte soldaat zou maken" Aldus technisch directeur Michiel van der Leeuw.

De besturing in Killzone HD is verder wel aangepast aan die van Killzone 2 en 3. 

Killzone HD zal samen met Killzone 2 en 3 worden verkocht in een trilogie bundel voor 49,99 euro. Wie liever alleen Killzone HD wilt kan hem ook los downloaden van het Playstation Network voor 14,99 euro. 

Killzone HD ligt 24 oktober in de winkels.