Jack Black gaat bowlingkomedie maken

Borizzz

Jack Black gaat een komedie maken over de wereld van het professionele bowlen. Dat zegt hij tegen de Amerikaanse krant Los Angeles Times. "Het gaat over een man die alles opzij moet zetten voor zijn bowlingcarrière", zegt de 43-jarige acteur.

Het personage is gebaseerd op een echte, beroemde bowler. Black wil niet onthullen over wie het gaat, maar de acteur onthulde onbedoeld dat het wel eens om Pete Weber zou kunnen gaan. Weber, die onlangs 50 werd, heeft enkele echtscheidingen en alcoholisme moeten doorstaan om een gevierd bowler te blijven.

Black slaat voor deze film wederom de handen ineen met regisseur Richard Linklater, met wie hij eerder de muzikale komedie School of Rock maakte. Daarin was Black te zien als een aan lager wal geraakte rockster die zich voordoet als invalleraar op een basisschool.

Daarnaast maakten de twee vorig jaar de zwarte komedie Bernie, met Black in de rol van homoseksuele begrafenisondernemer die een rijke weduwe, gespeeld door Shirley MacLaine, vermoordt.

De bowlingkomedie zou dus de derde samenwerking van de mannen worden. Wanneer de film in productie moet gaan is nog onbekend.


Jack Black gaat bowlingkomedie maken (Foto: Novum)