Babel: "Dom balverlies deed ons de das om"

Peterselieman

Ajax verloor het Champions League-duel tegen Real Madrid woensdagavond doordat de ploeg te snel de bal verspeelde. Dat zei spits Ryan Babel in een reactie tegen Novum Nieuws. De Amsterdammers verloren kansloos met 4-1. "Je weet dat ze levensgevaarlijk zijn in de counter als je zelf dom balverlies lijdt. Precies dat deden we te vaak."

Kort voor rust sloeg Christiano Ronaldo voor het eerst toe. Zijn ploeg creëerde veel kansen, maar doelman Kenneth Vermeer was tot die tijd onpasseerbaar. De 2-0 van Karim Benzema net na de hervatting leek de wedstrijd in het slot te gooien. "We hadden in de rust afgesproken dat we meer vooruit en met iets meer durf gingen spelen. Na die tweede goal pakten we dat beter op."

Ajax kwam door een doelpunt van Niklas Moisander uit een corner onverwacht terug in de wedstrijd. "Die treffer gaf ons nieuw vertrouwen, het publiek ging erachter staan maar dan valt snel die 3-1 en is het over."

Babel hoopt dat zijn ploeg in de dubbele confrontatie met Engels kampioen Manchester City wel punten kan pakken."Dan ligt alles nog open", besluit de aanvaller.