De Boer: "Het was heel teleurstellend"

Peterselieman

Frank de Boer was woensdagavond niet tevreden over de manier waarop zijn spelers het in de Champions League opnamen tegen Real Madrid. Hij zag een Ajax met te veel ontzag. De Amsterdammers verloren op eigen veld uiteindelijk met 1-4.

"Gefrustreerd? Niet zo'n klein beetje ook", zei De Boer na afloop tegen de NOS. "Vooraf heb ik tegen de jongens gezegd dat ze hun normale niveau moeten bereiken of zelfs ontstijgen. Dat hebben ze de eerste 55 minuten zeker niet gedaan."

Pas na het doelpunt van Niklas Moisander begon Ajax te voetballen. "Na die 2-1 krijg je een klein beetje hoop en toen kwam die fantastische kans", vervolgt de Ajax-trainer. "Maar uiteindelijk verdienden we ook niks. Het was heel teleurstellend. Er lag zo ontzettend veel ruimte om goed te voetballen en dat hebben we niet benut. Dat stelde me diep teleur."

Ajax kwam er niet aan te pas tegen de Koninklijke. "Of het iets van ontzag is, ik weet het niet. We zullen dat morgen bespreken. Het was in ieder geval niet geval niet goed. Het was niet eens dat Real Madrid zo goed stond, wij gaven die bal gewoon zo simpel weg. Je speelt tegen de gevaarlijkste counterploeg ter wereld. Dan vraag je om moeilijkheden. Het is zuur dat die 1-0 vlak voor rust viel. En vlak na rust lag de bal er weer in. Vier keer scoren ze uit een omschakelmoment. Dat is veel te naïef van ons."

De Boer had het idee dat er veel meer had ingezeten. "Ik weet dat ze het kunnen. Daarom is het zo frustrerend dat ze het niet laten zien want de ruimte om te voetballen lag er. We moeten het de volgende keer gewoon een stuk beter doen. Ik weet gewoon dat wij heel goed tegen Madrid kunnen spelen en dat kon zeker vandaag. Maar als je in de eerste fase de bal al verliest dan kom je niet in je eigen spel."