Ballack stopt met voetballen

Niels (DerMeister)

Michael Ballack heeft per direct een punt gezet achter zijn voetbalcarrière. Dat heeft de 36-jarige Duitser via zijn zaakwaarnemer laten weten aan persbureau DPA. Ballack zat zonder club nadat zijn contract bij Bayer Leverkusen afgelopen zomer niet werd verlengd. Eerder vierde hij successen bij Bayern München, Chelsea en de nationale ploeg.

Ballack leek op weg naar het Australische Western Sydney Wanderers, maar dat avontuur ging uiteindelijk niet door. De afgelopen twee jaar kwam de voormalige aanvoerder van de Duitse nationale ploeg, die in totaal 98 interlands speelde, door blessures al niet veel meer aan spelen toe.

Ondanks vier Duitse landstitels greep Ballack enkele keren net naast een grote prijs. Met zowel Bayer Leverkusen (2002) als Chelsea (2008) was hij verliezend finalist in de Champions League. Met de nationale ploeg kon de middenvelder op het WK van 2002 de wereldtitel niet naar Duitsland meenemen. Voor de finale tegen Brazilië was hij destijds overigens geschorst. In 2008 moest hij in de EK-finale tegen Spanje opnieuw het onderspit delven.