Van Ass en Caldas langer door bij Oranje

Peterselieman

Paul van Ass en Max Caldas gaan langer door als bondscoaches van de Oranjeteams. Mannencoach Van Ass tekende tot en met het WK 2014 bij. Caldas, keuzeheer bij de vrouwen, heeft verlengd tot de Olympische Spelen van 2016. "We zijn erg blij dat we eruit zijn gekomen met Paul en Max en kijken uit naar de toekomst", aldus Arno den Hartog, technisch directeur van de KNHB in een persbericht.

Van Ass werd in juni 2010 aangesteld als bondscoach van de Nederlandse mannen. De oud-coach van HGC volgde Michel van den Heuvel op, die een paar maanden daarvoor uit de laan werd gestuurd. Onder Van Ass haalde Oranje zilver op de Olympische Spelen en het Europees kampioenschap. Daarnaast werd hij tweemaal derde met zijn ploeg op de Champions Trophy.

Caldas staat bijna twee jaar aan het roer van de Oranjevrouwen. Afgelopen zomer won de geboren Argentijn met de Nederlandse ploeg goud op de Spelen van Londen. Eerder pakte Caldas met zijn equipe de hoofdprijs op het EK en de Champions Trophy (2011). Op de laatste Trophy, vorige winter in het Argentijnse Rosario, finishte Oranje als derde. Voorheen was Caldas actief als coach van Bloemendaal, Leiden (mannen) en Amsterdam (vrouwen).