Bankieren bij ING wordt duurder

Harry

Klanten van ING gaan vanaf volgend jaar zestien procent meer betalen voor hun betaalrekening. Het bedrag dat ze jaarlijks moeten betalen voor een basispakket stijgt van vijftien euro naar 17,40 euro, meldt ING Bank dinsdag.

Het uitgebreidere betaalpakket stijgt in prijs van 33 naar 36 euro, een stijging van negen procent. Klanten met het zogenoemde royaalpakket gaan 65 euro in plaats van zestig euro betalen. Ook andere diensten, zoals het vaker laten opsturen van een papieren bankafschrift, zijn in prijs gestegen.

De stijging is volgens de bank onvermijdelijk door de hoge kosten van het betalingsverkeer, investeringen in veiligheid en het werk aan één gezamenlijk Europees systeem voor betalingsverkeer. De bank wijst erop dat de tarieven vorig jaar gelijk zijn gebleven, terwijl er wel nieuwe diensten bij zijn gekomen en diensten zijn uitgebreid.

Klanten worden op de tariefstijging gewezen als zij inloggen op de website. Klanten zonder inlogcode krijgen een folder bij hun afschrift of ontvangen een brief.