Munsterman gaat diep door het stof

Peterselieman

Tjarron Chery heeft excuses ontvangen van FC Twente-voorzitter Joop Munsterman. Deze zei in een interview dat de 24-jarige speler van ADO Den Haag er in de jeugd 'niets van kon'. De preses van de Tukkers komt hier nu op terug.

Chery speelde in de jeugd bij FC Twente. Imiddels draagt hij het shirt van ADO Den Haag en bloeit daar helemaal op. In de Volkskrant praat Munsterman over 'jeugdproducten' van Twente die inmiddels ergens anders spelen. In het interview zei Munsterman het volgende over Chery: "Dan kun je wel roepen: hoe hebben ze hem laten gaan? Maar hij kon er niets van."

Munsterman had spijt van zijn woorden en kwam volgens Voetbal International met een verklaring. "Los van wat er gezegd is, is het mijn intentie geweest aan te tonen dat een speler die op dat moment nog niet klaar is voor het eerste elftal of veel concurrentie op zijn plek heeft, zich sterker kan ontwikkelen via een andere weg, om dan weer in aanmerking te komen voor FC Twente. Tjaronn Chery is daar een voorbeeld van."

Munsterman gaat door het stof. "Het is geweldig hoe hij zich nu ontwikkelt. In deze context ging het er ook om dat wij steeds meer begrijpen hoe in het verleden clubs als Ajax jonge talenten heeft moeten laten gaan vanwege de grote concurrentie. Het is zeker niet de bedoeling geweest kwetsend te zijn."