Sno denkt niet aan stoppen

Peterselieman

Evander Sno overweegt ondanks de problemen met zijn hart niet om het betaald voetbal vaarwel te zeggen. "Niemand hoeft zich zorgen te maken over mij", benadrukt de 25-jarige middenvelder van N.E.C. Nijmegen, die zaterdag in de Kuip wegens hartritmestoornissen moest worden gewisseld, dinsdag in AD Sportwereld.

Sno kreeg twee jaar geleden als speler van Jong Ajax een hartstilstand op het veld en speelt sindsdien met een defibrillator. "Als ik hartritmestoornissen heb, zorgt het apparaatje ervoor dat het goed blijft gaan. Dat is ook nu gebeurd."

Geruchten dat zaterdag opnieuw sprake was van een hartstilstand, ontkent hij met klem. "Dan was ik plat op de grond beland. Toen het mij overkwam bij Jong Ajax-Jong Vitesse raakte ik meteen buiten kennis."

In de Kuip kon Sno gewoon op eigen kracht het veld verlaten. Het publiek, dat even de adem had ingehouden, begeleidde hem met een warm applaus. "Ik heb het fantastische applaus van de fans van Feyenoord meegekregen. Wat een geweldig gebaar was dat, dat zal ik nooit vergeten", zegt de voormalig jeugdspeler van de Rotterdammers.

Sno werd voor onderzoek direct naar een ziekenhuis in Rotterdam vervoerd. "Uit voorzorg", legt hij uit. "De cardioloog was daar pas de volgende dag beschikbaar, dus ben ik nog een nacht gebleven. Ik voel mij prima. Dinsdag sta ik weer op het trainingsveld bij N.E.C."