Sony is verbaasd over samenwerking met anderen

Oscar.

In een interview met Gamasutra geeft SCEI baas Shuhei Yoshida toe dat het niet zo goed gaat met de verkopen van de PlayStation Vita. Volgens Yoshida komt dat mede doordat er geen goede third party spellen voor de handheld worden gemaakt. Hij ging er vanuit dat developers er voor in de rij zouden staan op games op de PS Vita uit te brengen, maar dat viel tegen.

“Het was voor ons een teleurstelling hoe weinig third party developers  en publishers de PS Vita oppakte. Achteraf gezien zijn er zoveel systemen waar  publishers uit kunnen kiezen, dat wij er niet meer vanuit kunnen gaan dat zij automatisch onze nieuwe platformen kiezen zoals enkele jaren geleden wel het geval was.”

Wat ook niet mee zat was dat Nintendo Monster Hunter 4 inpikte van Sony als een Nintendo 3DS exclusieve titel. De Monster Hunter serie zorgde voor een groot succes van de PlayStation Portable en de rede dat de PSP deze dagen nog goed verkoopt.

Maar Yoshida is nu bezig om de samenwerking tussen Sony en third party’s te verbeteren. “We zijn ervan overtuigt dat wij de juiste hardware platform hebben met de PS Vita.” 

Yoshima