Tadic: "Liever assist dan doelpunt"

Frank (franklop)

De wittebroodsweken van Dusan Tadic bij FC Twente verlopen tot dusver naar ieders tevredenheid. Toch ziet de Serviër ook verbeterpunten. Volgens trainer Steve McClaren zou zijn duurste aankoop soms wat egoïstischer mogen zijn. Tadic zelf beaamt die stelling. "Het zit in mijn spel om altijd eerst te kijken of ik een assist kan geven", aldus de flankspeler in gesprek met De Telegraaf.

"Als ik moet kiezen tussen eerste worden in het topscorersklassement of eerste in het combinatieklassement, dan kies ik voor het laatste, want ik wil behalve met mijn doelpunten ook met mijn assists belangrijk zijn voor het elftal."

FC Twente kan vanavond een belangrijke stap zetten in de strijd om het kampioenschap, door de achterstand op concurrent Ajax eigenhandig te vergroten. "Wij hebben voldoende kwaliteit om dit seizoen kampioen te worden, maar het is nog veel te vroeg om daar nu al over te praten. Het seizoen is nog heel lang en de ploeg met de meeste kwaliteit wordt niet zomaar kampioen."

"Die moet het elke dag opnieuw bewijzen. Je hebt er niet veel aan, als de mensen nu zeggen dat we zo’n goede ploeg hebben. Ik heb liever dat ze aan het einde van het seizoen kunnen zeggen, dat we de beste waren."