Dronken bromfietsers krijgen geen alcoholslot meer

Redactie

Autobezitters die dronken worden aangehouden op een bromfiets, krijgen niet langer een alcoholslot in hun auto. Minister van Infrastructuur en Milieu Melanie Schultz van Haegen (VVD) heeft besloten de regels aan te passen, meldt een woordvoerder van het ministerie.

Veel mensen vonden de maatregel onlogisch. Betrapte bromfietsers kregen wel een alcoholslot in hun auto, maar konden gewoon op hun bromfiets blijven rondrijden. Andere maatregelen, zoals een cursus over alcoholgebruik in het verkeer, blijven wel van kracht.

De aanpassing van de regel die op 1 december werd ingevoerd, geldt met terugwerkende kracht. Zo'n vierhonderd bromfietsers werden sindsdien betrapt. De zegsvrouw kon niet zeggen of zij allemaal al een alcoholslot in hun auto hebben gekregen. Ze worden vrijdag door het Centraal Bureau Rijvaardigheid geïnformeerd.

Het alcoholslot is sinds de invoering vorig jaar ruim drieduizend keer opgelegd. In het alcoholslot moet worden geblazen voordat de auto start. Als het alcoholpromillage dan boven de 0,2 uitkomt, start het voertuig niet.


Dronken bromfietsers krijgen geen alcoholslot meer (Foto: Novum)