Simon de Waal verfilmt weer eigen scenario

Borizzz

Filmmaker Simon de Waal gaat zijn eigen scenario Famous Last Words verfilmen. Hij schreef het scenario met acteurs Thomas Acda, Paul de Munnik, Katja Schuurman en Thekla Reuten in het achterhoofd. De laatste drie zijn nog niet officieel benaderd, maar Acda heeft al toegezegd. "Hij is een vriend van me en zei meteen ja", zegt De Waal tegen Novum Nieuws.

De Waal is voornamelijk werkzaam als rechercheur. Zijn ervaring kwam hem dan ook zeker van pas bij het schrijven van dit scenario.

Het verhaal gaat over twee mannen, rollen toebedeeld aan Acda en De Munnik, die gesproken testamenten filmen en die op dvd's verkopen. Een van hun klanten is een stervende maffiabaas, de rol voor Reuten, die schoon schip wil maken.

"Die maffiabaas heeft een dochter die plannen heeft om haar vader als onderwereldfiguur op te volgen", vertelt De Waal. "Maar hij gunt haar een beter leven en licht dus zijn hele doopceel op die dvd om haar de pas af te snijden. Geen crimineel wil immers zaken doen met de dochter van een verrader." Als hij echter onverwachts geneest, stuurt hij een huurmoordenaar op de filmers af om ze het zwijgen op te leggen.

Ooit was er sprake van dat Dick Maas de film zou regisseren. Inmiddels heeft producent Shooting Star hem persoonlijk gevraagd voor de regie. "Maas was nog in beeld toen ik nog geen regie-ervaring had", zegt De Waal bescheiden. "Die heb ik nu wel. Bovendien is Maas nu heel druk met zijn eigen film, Para."

De Waal maakte vorig jaar zijn regiedebuut met de tv-film Cop vs Killer, naar zijn eigen roman over de strijd tussen een rechercheur en een crimineel. Die film is dit jaar te zien op het Nederlands Film Festival en dingt mee naar de Gouden Kalveren voor beste tv-drama, tv-acteur en tv-actrice.