Werkstraffen voor rellende NAC-supporters

Redactie

Twee mannen uit Breda hebben donderdag een taakstraf en boete geaccepteerd voor hun rol in de rellen tussen supporters van NAC en MVV in Breda begin augustus. Dat heeft het Openbaar Ministerie in Breda donderdag bekendgemaakt. In totaal werden donderdag de zaken van zeven NAC-supporters bekeken.

De twee mannen die moeten tachtig uur werkstraf uitvoeren en driehonderd euro schadevergoeding betalen. Een derde man weigerde die straf en moet voor de rechter komen. Ze hebben alle drie een stadionverbod gekregen.

De vier andere relschoppers hadden een groter aandeel in het geweld en mogen nog twee weken langer worden vastgehouden. De voorlopige hechtenis van twee van hen werd echter geschorst, waardoor ze naar huis mochten. Alle vier de mannen moeten later voor de rechter komen. Ook zij hebben een stadionverbod.

Dinsdag kregen al zeventien aanhangers van MVV een werkstraf van tachtig uur en een boete van driehonderd euro. Ook zij kregen een stadionverbod opgelegd door MVV. Ook mochten ze van de gemeente Maastricht niet in de buurt komen van de wedstrijd MVV-NAC, die woensdagavond plaatsvond.

In totaal werd in een week tijd twaalfhonderd uur werkstraf en 4500 euro aan schadevergoedingen opgelegd.

Bij de rellen op zaterdagavond 4 augustus raakten drie mensen gewond. Een van hen had een hoofdwond. De politie had geen rekening gehouden met rellen, waardoor er geen ME paraat stond in Breda.