Van der Gun hoopt op begrip voor FC Utrecht

Niels (DerMeister)

Cedric van der Gun hoopt dat zijn club FC Utrecht een zware sanctie voor het gedrag van de eigen supporters in de bekerwedstrijd tegen Ajax ontloopt. "Utrecht doet er alles aan om dit tegen te gaan", weet de aanvaller, die de door zijn club met 3-0 verloren wedstrijd korte tijd gestaakt zag worden omdat er voorwerpen op het veld werden gegooid.

Volgens Van der Gun speelt het probleem met supporters niet alleen bij FC Utrecht. "Ik heb dit in mijn carrière al vaker zien gebeuren. Bij Ajax, Feyenoord, Den Haag, noem maar op. Dit gebeurt overal." De speler benadrukt dat dergelijke incidenten uitgebannen moeten worden. "Maar Utrecht mag hier niet de dupe van worden. Het kan, maar het zou heel vervelend zijn."

Terwijl het duel stil lag zag Van der Gun ook nog een supporter het veld opkomen die met de cornervlag ging zwaaien. "Het zijn mensen die blijkbaar toch het stadion binnenkomen", concludeert hij. "Het is heel vervelend. Dit hoort niet bij het voetbal. Iedereen baalt ervan."

Ajacied Derk Boerrigter dacht zelfs even terug aan de bekerwedstrijd van vorig seizoen tegen AZ. Bas Nijhuis, ook woensdagavond in de Galgenwaard de scheidsrechter van dienst, moest het duel toen definitief staken omdat AZ na een aanval op doelman Esteban weigerde verder te spelen. "We zagen nu vanuit de catacomben dat er weer iemand op het veld stond", zegt Boerrigter. "Maar gelukkig heeft deze jongen geen spelers aangevallen."