Bonnie St. Claire is klaar met drankimago

Redactie

Bonnie St. Claire is het zat dat haar naam altijd in verband wordt gebracht met drank. "Als het over mij gaat, gaat het altijd over drank", klaagt de 62-jarige zangeres donderdag in De Telegraaf. "En daar wil ik vanaf, want het is maar een heel klein stukje van mijn verleden."

St. Claire is klaar met alle geruchten die over haar de ronde doen. "Wat er ook allemaal wordt beweerd: ik wil niet dood en ik ben al helemaal niet de hele dag onder invloed." Volgens de blondine gaan er dagen voorbij dat ze geen druppel drinkt. "En af en toe, als ik zelf vind dat het moet kunnen, neem ik een roseetje."

De zangeres geeft toe dat haar internist haar geen toestemming heeft gegeven om alcohol te drinken. "Die man kijkt wel uit!", aldus St. Claire. "Het is wel zo dat ik het hem heb gemeld dat ik af en toe wil kunnen proosten. Ik weet van mezelf dat ik de boel in de hand houd en allesbehalve labiel ben. Ik ben een volwassen vrouw, die heel goed weet wat wel en niet kan."

Bonnie belandde vier jaar geleden in het ziekenhuis toen haar lever nog amper functioneerde. Ze heeft vervolgens naar eigen zeggen keihard op de rem getrapt. "Ik ben toch niet achterlijk?", zegt ze. "Ik wil nog heel lang in goede gezondheid leven. Als iemand beseft dat dat niet hand in hand kan gaan met grote hoeveelheden drank, dan ben ik het."