Tientallen arrestaties bij betoging Spanje

Redactie

De Spaanse politie heeft dinsdag 38 betogers gearresteerd die bij het Spaanse parlement in Madrid op de vuist gingen met de oproerpolitie. Bij de onlusten raakten 64 mensen, onder wie 27 agenten, gewond. Dat heeft de politie woensdag bekendgemaakt.

Enkele duizenden betogers waren dinsdag bij het parlement bijeengekomen voor een protestmars tegen bezuinigingen en belastingverhogingen. Meer dan duizend agenten van de oproerpolitie hadden de toegang tot het parlementsgebouw geblokkeerd. Met de wapenstok drongen de agenten de voorhoede van de protestmars terug. Een aantal betogers haalde wegversperringen neer en gooide stenen en flessen naar de agenten.

De demonstratie trok mensen uit alle geledingen van de maatschappij. Moe van negen maanden zware bezuinigen trokken ze onder de leus 'Bezet het parlement' naar het parlementsgebouw om hun woede over de regering kenbaar te maken. "Weg! Weg! Zij vertegenwoordigen ons niet! Ontsla ze!" riepen ze. In Barcelona en Sevilla vonden kleinere betogingen plaats.