Platini wil winters WK voetbal in Qatar

Stefan (sportfreak)

Michel Platini zou het liefst zien dat het wereldkampioenschap voetbal van 2022 in Qatar in het late najaar wordt afgewerkt. Dat zegt de voorzitter van de Europese voetbalunie UEFA vanmdaag in de krant London Evening Standard. "

Qatar heeft het probleem dat het er in de zomer zeer warm is, waardoor er al vaker discussies zijn geweest over het WK. "Ik hoop dat het in de winter wordt gehouden", zei Platini. "We moeten naar Qatar gaan op het voor iedereen prettigste moment, ook voor de fans." Een oplossing voor de nationale competities vinden mag geen probleem zijn volgens de Fransman: "Daar moeten we in 10 jaar wel uit kunnen komen."

"Januari is geen geschikt moment voor het WK vanwege de Winterspelen. Als we de competities van begin november tot 20 december stilleggen eindigt het seizoen in juni in plaats van mei. Dat lijkt mij geen probleem. En het is goed voor het WK, het belangrijkste toernooi ter wereld." Platini stemde zelf overigens voor de kandidatuur van Qatar, dat onder meer de voorkeur kreeg boven het duobid van Nederland en België.  "Het wordt tijd dat we naar een land gaan in dat deel van de wereld."