FOK! wat een weer...Een enkele bui

Stephan (Stephan5)

Goedemorgen! Het weer is erg wisselend vandaag. In Brabant en Limburg begint de dag bewolkt en valt er misschien nog wat regen, maar later op de dag klaart het daar wat meer op. Elders in het land vallen enkele buien en daarbij is onweer nog steeds mogelijk. Toch zullen er ook plekken in Nederland zijn die heel aardig weer hebben en waar maar een enkele bui valt.

De meeste buien lijken opnieuw langs de kust te zullen gaan vallen. Door de zuidelijke wind vanmiddag bestaat er een kans dat de buien pas aan land gaan bij de Kop van Noord-Holland en op de Wadden. Maar doordat de zon ook geregeld zal schijnen zullen er zich landinwaarts ook een aantal buien gaan ontwikkelen. Waar en wanneer is heel lastig aan te geven, misschien blijft het in jouw straat wel de hele middag droog. De temperatuur loopt vanmiddag op naar ongeveer 17 graden. De temperatuur kan iets hoger uitvallen als de zon wat langer schijnt.

De Waddeneilanden zijn deze maand de natste plaatsen van Nederland. Op Terschelling en Ameland is al ruim 100 mm gevallen en ook gisteren viel er plaatselijk weer meer dan 20 mm. In het zuiden en oosten van het land is het net als vorige maand een stuk droger.

Wij zouden graag zien waar onze users vandaag uithangen en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's verschijnen bij het weerbericht van morgen.

Wil je eindelijk wel eens weten waarom het steeds precies boven jouw hoofd regent? Of waarom de zon altijd lijkt te schijnen op het moment dat jij met een kater wakker wordt? Mail je vragen over het weer naar weer@fok.nl en de weercrew maakt je weer wijzer.

ZonYvonne maakte deze sublieme foto op een moment dat we nog op het terras konden zitten.