Waterman: "Sta in elk geval onder de lat"

Wessenator

Boy Waterman was zondag de doelman van PSV. De 28-jarige goalie kreeg de voorkeur boven Przemyslaw Tyton. Waterman weet nog niet hoe de komende weken eruit zien.

"Of ik nu de eerste keeper ben? Ik sta in ieder geval wel onder die lat", zei de oud-doelman van onder meer sc Heerenveen en AZ tegen het ANP. Waterman mocht ook al het doel verdedigen tegen Djnepr Djnepropetrovsk. Daarin ging PSV met 2-0 onderuit. Tegen Feyenoord (3-0) wist de doelman wel de nul te houden voor PSV.

Waterman kwam deze zomer als tweede keeper achter Tyton naar Eindhoven. "Ik heb altijd gezegd dat ik hier eerste doelman wil worden. Je weet dat keepers nooit zo snel worden gewisseld. Je moet het gewoon elke dag laten zien op de training en in de wedstrijd, als je daarvoor de kans krijgt", aldus de keeper, die zijn kans ruikt.

Waterman bewees zich tegen Feyenoord bij een schot van Graziano Pellè. De Italiaan werd met de punt van de schoen van scoren afgehouden. "Dat was op 0-0. Bij PSV weet je dat je niet veel te doen krijgt, maar je moet er staan als het moet", zei doelverdediger uit Lelystad.