[Premier League] City en Arsenal delen de punten

Niels (DerMeister)

Manchester City heeft zondag in de Premier Leaguetopper tegen Arsenal met 1-1 gelijkgespeeld. De landskampioen was in de 40e minuut op voorsprong gekomen via Joleon Lescott, die raak kopte nadat doelman Vito Mannone mistastte bij een hoekschop. Acht minuten voor tijd schoot Laurent Koscielny de gelijkmaker binnen.

In de slotfase weigerden beide ploegen zich neer te leggen bij een punt. City-aanvoerder Vincent Kompany zette Mannone aan het werk met een omhaal, terwijl Sergio Aguero in de rebound naast schoot. Aan de andere kant schoot Gervinho nog over.

Manchester City nestelt zich op de derde plaats met elf punten uit vijf duels, net achter koploper Chelsea en stadgenoot Manchester United. Arsenal staat zesde met acht punten.

Tottenham Hotspur boekte zijn tweede overwinning van dit seizoen. De ploeg van trainer André Villas-Boas boog tegen Queens Park Rangers een 1-0 achterstand om in een 2-1 overwinning. Bobby Zamora had QPR op voorsprong gezet, een eigen doelpunt van Alejandro Faurlin en een treffer van Jermain Defoe bezorgden Spurs drie punten.

Newcastle United ontdeed zich thuis van Norwich City. Demba Ba zette zijn ploeg na twintig minuten op voorsprong. Papiss Cissé had op slag van rust de mogelijkheid om de score te verdubbelen, maar hij miste een strafschop. Daardoor bleef het bij 1-0. Vurnon Anita speelde 75 minuten mee bij Newcastle, de geblesseerde Tim Krul ontbrak.