Van Barneveld en Taylor stranden in kwartfinale EK darts

Boris (borisz)

Raymond van Barneveld is zondag in de kwartfinales van het EK darts in Mülheim uitgeschakeld. De 45-jarige Hagenaar ging in een enerverende partij met 8-10 onderuit tegen Kim Huybrechts. De 26-jarige Belg, schakelde in de eerste ronde van het EK ook al Vincent van der Voort uit.

Barney had veel indruk gemaakt in de eerste twee rondes, maar haalde dat niveau niet in de kwartfinale. Van Barneveld kwam nog wel 6-4 voor. Helaas voor onze landgenoot kan prutste hij veel op de dubbels waardoor Huybrechts vier legs op een rij kan pakken. Toch vocht Barney zich nog wel terug met een 120 en een 113 finish. Helaas bleef het daar bij want de Belg Huybrechts gooide 2 sterke laatste legs en won met 10-8. Voor het eerst in zijn dartscarrière haalt hij de halve finale van een TV toernooi.

Ook de grote favoriet Phil Taylor haalde de laatste vier niet. The Power moest buigen voor de Noor-Ier Brendan Dolan. Het werd 10-6. De veelvoudige wereldkampioen uit Engeland had in de tweede ronde de Nederlander Jerry Hendriks met 10-7 verslagen. De andere halve finalisten zijn Wes Newton en Simon Whitlock. Newton versloeg met 10-7 Andy Hamilton en Whitlock won met dezelfde cijfers van Colin Lloyd.

In de halve finale neemt Dolan het op tegen Newton en Whitlock speelt tegen Huybrechts. De finale wordt direct gespeeld na de halve finale. Voor de winnaar ligt een cheque van 50.000 Engelse pond klaar.