[Serie A] AC Milan en Internazionale stellen teleur

Niels (DerMeister)

Internazionale en AC Milan hebben vandaag beiden hun competitiewedstrijd verloren. AC Milan ging op bezoek bij Udinese met 2-1 onderuit, terwijl Inter in eigen huis teleurstelde door met 0-2 te verliezen van laagvlieger Siena.

Met Wesley Sneijder de gehele wedstrjd in het veld kon Inter geen vuist maken tegen het countervoetbal van Siena. Inter had de gehele partij de controle over de partij, maar Siena wist tot tweemaal toe een counter met succes af te ronden. Doelpuntenmakers namens Siena waren Simone Vergassola en Fransesco Valiano. Door het verlies staat Inter nu zesde, zes punten achter koploper Juventus.

Ook AC Milan wist vandaag niet tot winst te komen. Met Urby Emanuelson in de basis ging de ploeg tegen Udinese met 2-1 het schip in. Milan eindigde het duel overigens met negen man. Zowel Cristián Zapata als Kevin-Prince Boateng pakten tweemaal geel. In de eerste helft opende Mathias Ranégie namens Udinese de 1-0, maar kort na rust bracht Stephan El Shaarawy de stand weer gelijk.

Toch wist Udinese een klein kwartier voor tijd weer op voorsprong te komen. Zapata veroorzaakte een penalty en kreeg daarvoor zijn tweede prent. Antonio di Natale profiteerde van het buitenkansje en zette Udinese op 2-1. Nigel de Jong bleeft bij Milan de gehele wedstrijd op de bank.

De winst op Milan betekende voor Udinese de eerste overwinning van het seizoen. Zij stegen naar de twaalfde plek, terwijl Milan op een teleurstellende vijftiende plaats staat. De ploeg heet slechts drie punten uit de eerste vier wedstrijden behaald.

Napoli, de komende tegenstander van PSV in de EUropa League, kwam tegen Catania al na twee minuten spelen met een man meer te staan. Toch wist de ploeg niet tot scoren te komen en zodoende eindigde het duel in 0-0. Atalanta won met 1-0 van Palermo terwijl Bologna en Pescara de punten deelden (1-1).