[GP2] Uitslag race 2 Singapore

Peterselieman

Giedo van der Garde heeft de laatste GP2-race van het seizoen 2012 op zijn naam geschreven. De Caterham-coureur mocht van poleposition vertrekken en had op de streep twee seconden voorsprong op Marcus Ericsson. Fabio Leimer bezette de laatste plaats op het podium.

Van der Garde kende een goede start en bouwde meteen een voorsprong op de concurrentie op. Ericsson lag op de tweede stek, maar kon geen vuist maken tegen de Nederlander. Ook na een safetycarsituatie halverwege de race vanwege het uitvallen van Rene Binder was dit het geval. Luiz Razia lag in de race lang derde, maar in de slotfase verloor hij tijd door versleten banden en kon Leimer nog de derde plaats afsnoepen van de Braziliaan. Nigel Melker sloot af met een twaalfde plaats.

Voor Sergio Canamasas was de race voortijdig voorbij na een zwarte vlag. De Spanjaard kreeg net als een aantal anderen een drive-through penalty, maar besloot deze te negeren. Dit kwam hem op een zwarte vlag te staan die hij ook nog enkele ronden negeerde, waarna hij er uiteindelijk toch maar gehoor aan besloot te geven.

Het kampioenschap was gisteren al een prooi voor Davide Valsecchi die uiteindelijk op 247 punten eindigde. Razia werd tweede met 224 punten, voor Esteban Gutierrez die op 176 punten eindigde. Max Chilton werd met 169 punten vierde, voor James Calado die op 160 staat. Van der Garde behaalde evenveel punten, maar staat zesde in de eindrangschikking. Nigel Melker werd negentiende met 25 punten. Daniel de Jong eindigde puntloos op een 26e stek.