Actrice Kelly Macdonald verkiest seks boven zingen

Borizzz

Kelly Macdonald moet in het nieuwe seizoen van Boardwalk Empire flink haar grenzen verleggen. "Ik moest dit seizoen zingen en dat stond me echt tegen", vertelt Macdonald aan Novum Nieuws. "Als ik moet kiezen doe ik liever een seksscène dan een scène waarin ik moet zingen."

Macdonald moest geregeld uit haar comfortzone stappen voor Boardwalk Empire, dat zich afspeelt in de jaren twintig. "Ik weet niet eens waar ik moet beginnen", doet de 36-jarige van oorsprong Schotse actrice uit de doeken. "Er waren een aantal draaidagen waar ik erg tegen op zag."

Hoewel de actrice doorgaans professioneel omgaat met scènes waarin ze haar grenzen moet verleggen, was dit bij haar zangscène alles behalve het geval. "Toen ik moest zingen was ik heel onprofessioneel. Ik werd net een klein kind", aldus Macdonald. "Het is altijd vervelend als een acteur een fobie voor iets heeft en dat vervolgens in het script voorkomt."

Kelly Macdonald, die in Boardwalk Empire de rol van Margaret Schroeder vertolkt, is vooral bekend van haar filmrollen in Trainspotting en No Country for Old Men. Het derde seizoen van Boardwalk Empire is iedere maandagavond te zien bij HBO.