[Serie A] Juventus blijft zonder puntverlies

Peterselieman

Juventus heeft na vier wedstrijden in de Serie A het maximaal aantal van twaalf punten. De regerend landskampioen won thuis met 2-0 van Chievo. Spits Fabio Quagliarella maakte in de tweede helft in een tijdsbestek van amper vijf minuten beide goals. Juventus is al 43 wedstrijden op rij ongeslagen op het hoogste niveau in Italië.

Quagliarella, woensdag al belangrijk met de late gelijkmaker in de Champions League tegen Chelsea, opende in de 64e minuut met een onhoudbaar schot de score. Snel daarna maakte de Italiaans international er, eveneens op fraaie wijze, 2-0 van. Voor die tijd had Stefano Sorrentino Chievo met enkele knappe reddingen op de been gehouden.

Napoli en Lazio kunnen zich zondag in de stand weer naast Juventus voegen. Napoli speelt uit tegen Catania, Lazio ontvangt Genoa.

Parma en Fiorentina speelden zaterdagavond met 1-1 gelijk. Jaime Valdes redde in blessuretijd uit een penalty een punt voor Parma. De Chileen had eerder nog een penalty gemist. Bij Fiorentina was Facundo Roncaglia trefzeker. Stevan Jovetic liet vanaf de stip de kans liggen om de wedstrijd te beslissen.


Juventus blijft zonder puntverlies (Foto: Novum)