Van Basten erkent gebrek aan zelfvertrouwen

Peterselieman

Marco van Basten heeft toegegeven dat er bij sc Heerenveen een gebrek aan zelfvertrouwen is. De Friese club staat in de Eredivisie na vijf wedstrijden slechts veertiende met drie punten. Zondag wacht het zware uitduel tegen FC Twente.

Ondanks de lage positie op de ranglijst en de uitschakeling in Europa is er nog geen paniek in Heerenveen. "Nou heb ik niet bij heel veel clubs gewerkt, maar inderdaad, een dergelijke serie zou bij AC Milan en Ajax voor ontevredenheid kunnen hebben gezorgd."

Met deze twee ploegen is Heerenveen echter niet te vergelijken. "Met deze club zitten we in een iets andere situatie, onder iets andere omstandigheden. Al is het wel zo dat ook wij meer punten en beter spel hadden willen zien. Daar hebben we het de laatste tijd ook veel over gehad, nu moeten we hard blijven werken om het terug te zien in de stand en op het veld. Dat gaat alleen niet van het een op het andere moment, zoiets kan een proces van maanden zijn."

Van Basten vindt de Friese club dan ook niet bij de toppers behoren. "Ajax, PSV en FC Twente zijn de drie beste clubs van Nederland op dit moment, ze spelen niet voor niets Europees nog, daaronder vind ik AZ en Feyenoord op korte afstand volgen."