Schröder kan toch op paard London rijden

Peterselieman

Springruiter Gerco Schröder kan gewoon over zijn paard London beschikken. Dat meldt de Rabobank vrijdag. De bank, die beslag legde op het paspoort van het dier, heeft daarover afspraken gemaakt met eigenaar Gevi International. Schröder kan zo op basis van die afspraken wereldwijd aan concoursen meedoen. Rabobank, dat de paardensport in Nederland sponsort, stelt juist te willen dat de paarden blijven springen.

De bank had beslag laten leggen op het paspoort van het paard waarop Schröder tijdens de Olympische Spelen twee zilveren plakken won. Moederbedrijf Eurocommerce van eigenaar Gevi International is namelijk failliet en heeft een schuld van 42 miljoen euro bij Rabobank. London is vijf tot tien miljoen euro waard. Ook berijders van twintig andere paarden die bij de zaak betrokken zijn, kunnen onder voorwaarden over het paspoort van de paarden beschikken.

Daags na afloop van de Spelen in Londen probeerde oud-eigenaar van Eurocommerce Ger Visser de paarden onder te brengen bij een andere holding, die mede op naam staat van zijn dochter. Dat was de aanleiding voor de bank om beslag te laten leggen op de paspoorten van de dieren. Om te controleren of Visser de paarden niet op een andere naam zet houdt Rabobank regelmatig de vinger aan de pols.


Schröder kan toch op London rijden (Foto: Novum)