Steve Buscemi durft niet naar eigen serie te kijken

Borizzz

Steve Buscemi heeft veel moeite met geweld en bloed op televisie. De acteur huivert zelfs voor zijn eigen tv-serie Boardwalk Empire. "Als ik de serie kijk en er komt een scène met geweld voorbij, doe ik mijn ogen dicht. Ik stop ook mijn vingers in mijn oren want het geluid is ook erg beangstigend", zegt de 54-jarige Buscemi tegen Novum Nieuws.

Buscemi speelt in Boardwalk Empire een topcrimineel uit de jaren '20 die illegaal in drank handelt tijdens de drooglegging in de Amerikaanse stad Atlanta. De acteur mag dan stukken minder manhaftig zijn dan zijn personage, hij kan hij zijn rol buiten de set makkelijk loslaten. "Ik ben niet het type acteur dat zijn rol mee naar huis neemt."

Buscemi heeft interesse om meer achter de schermen te werken, maar daar steekt zijn drukke schema voorlopig nog een stokje voor. De Amerikaan is acht maanden in touw om een seizoen van de serie op te nemen. "Ik heb nog wel wat andere acteerklussen hiernaast gedaan. Ik zou ook graag regisseren, maar daar kom ik niet aan toe."

Buscemi is vooral bekend van zijn rollen in films als The Big Lebowski en Reservoir Dogs. Volgend jaar is hij te zien in het tweede deel van de komdie Grown Ups. Het derde seizoen van Boardwalk Empire is in Nederland iedere maandag te zien bij HBO.


Steve Buscemi durft niet naar eigen serie te kijken (Foto: Novum)