Kluivert: "Ba moet bij Newcastle blijven"

Wessenator

Patrick Kluivert heeft als analyticus bij BBC Sport Demba Ba geadviseerd nog een seizoen bij Newcastle United te blijven.

"Dan kan hij echt naar een grote club", aldus de ex-spits. Kluivert was te gast bij de BBC rondom het Europa League-duel van Newcastle United tegen CS Marítimo in Portugal. Manager Alan Pardew heeft laten weten dat Ba in januari voor tien miljoen euro de club mag verlaten. Kluivert vindt dat geen goed idee.

"Hij moet de speler er juist van overtuigen dat hij belangrijk is voor de club en dat hij niet wil dat de speler vertrekt. Het is niet goed om dergelijke dingen als manager te zeggen", reageert Kluivert, die in het verleden ook het shirt van de Magpies droeg.

"Ba kan beter blijven en nog een seizoen goed presteren, dan kan hij echt naar een grote club. Hij heeft het vorig seizoen geweldig gedaan en veel gescoord (zestien competitiegoals, red.). Het is veel te makkelijk om na één goed seizoen te zeggen dat je weer wil vertrekken bij Newcastle. Hij is een goede spits en veel clubs zullen hem willen hebben, dus ik denk dat zijn agent daarom dat soort dingen in de media zegt."