Greg Zeschuk en Ray Muzyka verlaten BioWare

SolidDS

BioWare heeft zijn grondleggers verloren. Via hun eigen blog hebben Greg Zeschuk en Ray Muzyka bevestigd dat zij het bedrijf gaan verlaten.

Vorige maand werd er in een officieel bericht van EA en Bioware verteld dat: "... Greg is nog steeds bij EA. Hij is nu terug in Canada, om wat vrije tijd te nemen en na te denken over nieuwe projecten. Geen verandering met Ray Muzyka" Het blijkt dat dit niet waar was. Vandaag hebben de mannen namelijk geblogd over hun 'pensionering'.

De officiële verklaring van EA en BioWare:

"Vandaag hebben BioWare medeoprichters Ray Muzyka en Greg Zeschuk aangekondigd dat ze zich zullen terugtrekken bij BioWare."

Ray en van Greg hebben daarnaast ook hun eigen verklaringen.

De laatst genoemde begint met iets verbazingwekkends, "Na bijna twintig jaar werkzaam te zijn geweest bij BioWare heb ik besloten dat het tijd is om verder te gaan met de uitoefening van iets nieuws. Dit besluit is niet zonder aanzienlijke pijn en spijt, maar het is ook iets waar van ik weet dat ik het moet doen, voor mezelf en mijn familie. Ik heb een onverwacht punt in mijn leven waar ik niet meer de passie die ik ooit had voor het bedrijf, voor de games, en voor de uitdaging van de schepping bereikt. Voor de mensen met wie ik het voorrecht heb gehad te werken met, mijn passie brandt net zo helder als dag dat we begonnen."

Ray is net zo direct, "Na bijna twee decennia in videogames, heb ik besloten om verder te gaan om een hele andere reeks van uitdagingen na te streven. Dit is een ongelooflijk moeilijke beslissing om te maken. Na vele maanden hierover na gedacht te hebben, heb ik in het begin van april 2012 de beslissing genomen om mijzelf terug te trekken uit videogames. Vanaf dat moment heb ik EA een opzeg termijn van zes maanden aangeboden, om te helpen en te zorgen voor een solide overgang voor mijn teams van BioWare”.

"De beslissing om de videogame-industrie te verlaten is moeilijk uit te leggen, maar in wezen voel ik mij hetzelfde als hoe ik me voelde in de vroege dagen van BioWare tijdens tien jaar medische school, terwijl ik nog oefende als een ER-arts en toen ik voor het eerst besefte dat de wereld van videogames mijn volgendecarrièrestap 'hoofdstuk'was. Om vervolgens twee prachtige decennia werkzaam te kunnen zijn bij BioWare en later EA als het resultaat van dat besluit. Het is niet vaak dat je echt kunt zeggen dat je in staat bent geweest om je droombaan na te streven en het te bereiken, ik weet hoe gelukkig ik ben om dat nu in mijn vroege jaren 40e jaren te kunnen zeggen".

Greg Zeschuk & Ray Muzyka