Fortuna Sittard krijgt hulp uit Qatar

Peterselieman

Fortuna Sittard komt mogelijk in Qatarese handen. De middenmoter uit de Jupiler League is met een investeringsmaatschappij uit de Golfstaat in gesprek over een overname. Dat heeft voorzitter Wil Meijers dinsdag bevestigd na berichtgeving in diverse media. Fortuna zou door de overname in een klap van alle schulden af zijn.

Volgens Meijers zijn de gesprekken nog in volle gang, maar Dagblad De Limburger heeft het al over een getekend voorcontract. Het zou volgens de krant gaan om Al Faisal Holding, een staatsbedrijf uit Qatar dat investeert in vastgoed en daarnaast commerciële en industriële activiteiten ontplooit.

De investeringsmaatschappij zou voor ongeveer twee miljoen euro de aandelen en het stadion van de club kopen. Bovendien worden de openstaande schulden afgelost. Al Faisal Holding zag onlangs een poging om het Belgische Antwerp FC op te kopen nog mislukken.

Na enkele succesvolle jaren verdween Fortuna Sittard in 2002 uit de Eredivisie. In 2009 ketsten de plannen om samen met Roda JC fusieclub Sporting Limburg te vormen op het laatste moment af.