Breschel terug naar Saxo Bank

Peterselieman

De Deense wielrenner Matti Breschel keert terug naar Saxo Bank. Dat maakte de Deense ploeg maandag bekend. De 28-jarige klassiekerspecialist, die nu nog voor Rabobank rijdt, tekent een contract voor twee seizoenen op het oude nest. Breschel reed twee jaar voor Rabobank.

Breschel werd in 2010 nog tweede op het WK in Geelong, maar tijdens zijn periode bij Rabobank werd hij geteisterd door blessures. Zijn grootste zege boekte hij in datzelfde jaar toen hij Dwars door Vlaanderen op zijn naam schreef. Een etappe in de Ronde van Burgos dit jaar was de enige koers die hij won voor de Nederlandse bankiersformatie.

Teambaas Bjarne Riis van Saxo Bank laat weten dat hij altijd al hoopte Breschel ooit weer bij zijn team te mogen verwelkomen. "Ik ken Matti erg goed, als sporter en als persoon, en ik weet waartoe hij in staat is op een fiets. Als hij in topvorm is, heb ik er geen twijfel over dat hij ooit een voorjaarsklassieker of het WK kan winnen."

Breschel zelf spreekt van een makkelijke keuze. "Ik heb grote ambities en ik ben ervan overtuigd dat Bjarne en de ploeg me kunnen helpen die te verwezenlijken. Ik voel me thuis bij deze ploeg."