Mourinho: "CL-winst mooi meegenomen"

Peterselieman

Hoewel Real Madrid snakt naar het winnen van de Champions League, voelt trainer José Mourinho geen extra druk. Ook niet nu de Madrilenen na vier wedstrijden in de Primera División acht punten achter staan op FC Barcelona.

Mourinho blikt op luchtige wijze vooruit op de prestigieuze Champions League. "Het zou heel mooi zijn als we ver komen in het toernooi. Als we aan het einde van de rit de beste zijn, zullen we de beker met een glimlach omhoog houden", aldus de Portugees, die dinsdag Manchester City treft.

"De stad (Madrid) is gebouwd om de Champions League te winnen. De club deed dat al negen keer. Als coach heb ik dat al twee keer mogen doen. Hoeveel toptrainers zijn er niet die dit toernooi nog nooit hebben gewonnen? Laten we dankbaar zijn voor wat we hebben bereikt. Alles wat er nog bijkomt is mooi meegenomen."

Het stroef draaiende Real Madrid moet tegen Manchester City weer alert zijn, vindt Mourinho. "Het is duidelijk dat bij veel jongens de focus op dit moment niet op voetbal ligt. Dat mag iedereen mij aanrekenen, want ik ben degene die er voor moet zorgen dat de aandacht wel goed is. Wellicht dat dit topduel daarbij kan helpen. Voetbal moet bij de spelers weer de hoogste prioriteit krijgen."