Flipkens wint eerste WTA-titel

Rosario

Kirsten Flipkens heeft de eerste WTA-titel uit haar lange carrière bemachtigd. De Belgische rondde haar droomweek in Québec af met de eindzege.

Tegen de Tsjechische Lucie Hradecká begon de nummer 102 van de wereld als een speer en dwong haar tegenstander tot fouten. Binnen een mum van tijd stond de 6-1 stand op het scorebord.

In de tweede set maakte Hradecká minder fouten en serveerde ze ijzersterk, waardoor het tij van de wedstrijd leek te keren. Flipkens moest dan ook meerdere breakpunten wegserveren. Maar op 5-5 leverde de Tsjechische haar service toch weer in, waarna Flipkens uit kon serveren. De Belgische kreeg door haar sterke service drie Championship-punten, en verzilverde de derde.

Flipkens rekent zo af met een wisselvallige periode, en herpakt haar plek in de top honderd van het vrouwentennis. Het was voor haar de eerste finale van een WTA-toernooi; ze verloor eerder al vier halve finales.

Voor Hradecká wordt de situatie inmiddels schrijnend. De Tscjechische bereikte inmiddels al vijf enkelfinales; ze won er nog geen enkele.