Advocaat: "Had hele elftal kunnen wisselen"

Sjors (Sj0rSz)

Dick Advocaat kende vanmiddag niet zijn gelukkigste dag uit zijn carrière als trainer van PSV. De oefenmeester zag zijn selectie met 1-0 van FC Utrecht verliezen, dat gedurende het duel twee rode kaarten te verwerken kreeg.

"We liepen constant achter de feiten aan. Het was een verdiende overwinning voor FC Utrecht", foeterde Advocaat na afloop. "We speelden achterin te angstig. Een aantal spelers won de duels niet. Dat kan niet op topniveau."

Tijdens de rust werden Ola Toivonen en Dries Mertens geslachtofferd. Zij werden vervangen door respectievelijk Georginio Wijnaldum en Memphis Depay. Advocaat had liever gezien dat hij nog meer wissels ter beschikking had. "Ik had het hele elftal wel kunnen wisselen. We waren in de tweede helft wel iets beter, maar niet overtuigend. Ik heb geen fatsoenlijk aanval van ons gezien."

Ook de stemming binnen de selectie van PSV was na afloop in mineur. "Iedereen was pissed-off in de kleedkamer", reageerde Wilfred Bouma. Ook aanvoerder Kevin Strootman baalde van het resultaat. "We begonnen veel te slap aan de wedstrijd. FC Utrecht vloog erop en wij gingen daarin niet mee. Als je slecht aan een wedstrijd begint, kun je dat vaak niet meer omdraaien. Ik ben boos en teleurgesteld."